090-12 12 80 info@stylingcrew.se

Olaplex

p

Har du skadat hår eller vill göra en större färgförändring? Då är Olaplex helt rätt behandling för dig. Olaplex är en innovativ produkt som reparerar, stärker och skyddar håret. Med Olaplex återskapas och repareras hårets egna svavelbindningar. Håret blir starkare, friskare och man får långlivade färgresultat med mer vitalitet. Olaplex kan bokas som en separat, intensivvårdande behandling eller som tillägg vid klippning samt alla färgbehandlingar. 

Olaplex är fri från silikoner, sulfater, DEA, aldehyder och har aldrig testats på djur. Den är miljöcertifierad av Grön Salong. 

Kostnad:

  • Fristående med klippning (90min): 920kr
  • Tillägg vid färgning: +240kr

Fem snabba frågor och svar 

Är Olaplex en behandling eller en produkt? 

Olaplex är både en behandling och en produkt. Hos oss gör du en Olaplex-behandling i samband med kemiska behandlingar eller som en fristående intensivbehandling. Det finns dessutom en produkt (No.3 Hair Perfector) som du köper med dig hem efter en behandling eller använder separat. 

Vad gör produkten?

Olaplex lagar hårets svavelbindningar. Detta innebär att håret får en högre kvalitet, blir starkare och får mer glans. Till skillnad från traditionella hårvårdsprodukter så adderas inte något till håret utan Olaplex-molekyl skapar en jonisk laddning som lagar bindningarna. Därefter tvättas produkten ur det lagade håret. 

Vem skall använda Olaplex?

Hårets svavelbindningar bryts när man utsätter håret för alla typer av kemiska behandlingar. Även vardaglig användning av värmeverktyg och borstning kan göra att bindningar bryts. Därför passar Olaplex för de allra flesta och effekten är extra tydlig på de hår som bleks eller permanentas. 

En fristående behandling är ett utmärkt alternativ om du inte genomför en kemisk behandling hos oss men ändå vill laga ditt hår. 

Hur länge håller en behandling?

Det beror helt på hur man sköter sitt hår. Om man använder värmeverktyg och borstar sitt hår varje dag så bryts svavelbindningarna snabbare. Vi rekommenderar att du använder No.3 Hair Perfector en gång varje vecka för att laga de bindningar som skadas mellan frisörbesöken. 

Vad är hemligheten med Olaplex?

Hårindustrin har under flera decennier försök lösa problematiken med brutna svavelbindningar, utan framgång. 

2014 lyckades forskarna Eric Pressly och Craig Hawker skapa en molekyl som revolutionerade branschen. För första gången kunde man sammankoppla och multiplicera hårets bindningar. Illustrationen visar hur ett hårstrå reagerar med och utan Olaplex efter 2 timmar med blekning och 12% väteperoxid.